Skogsgruppen besökte Äggfloten

Naturskyddsföreningens skogsgrupp i Orsa besökte 1 juni myrområdet Äggfloten, söder om Tjåbergets naturreservat, med dess talrika skogsholmar. Totalt är nu cirka 20 rödlistade arter och några signalarter påträffade och flera av dem har rikliga förekomster.

Skogsgruppen vidhåller att hela myrområdet (cirka 400 hektar) från Bultbodfloten till Äggfloten i öster ska skyddas i sin helhet och ”bindas” ihop med Tjåbergets naturreservat. Att hitta så här pass stora och intakta naturlandskap med kontinuitetsskogar (skogar som aldrig kalavverkats) blir allt ovanligare, och det är faktiskt förvånande att området överhuvudtaget finns kvar.

Läs hela rapporten med bilder från besöket här!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.